Samenwerken vanuit het aanbod van talent

Als concurrentie niet zou bestaan

De hoogst mogelijke marge

Als jonge student P&A begon mijn carrière bij een uitzendbureau, ik werd intercedent. Elke dag parkeerde ik mijn fiets in ons ‘uitzendstraatje’, aan de rand van het centrum. Aan weerszijden hadden wij ‘uitzendburen’, van generalistische bemiddelingsbureaus tot specialisten. Stuk voor stuk werkten wij onafhankelijk van elkaar aan hetzelfde doel: ‘zoveel mogelijk mensen te werk stellen, tegen de hoogst mogelijke marge’.

blockquotes
Samenwerken? Elkaar gedag zeggen was al een enorme opgave
Uitzendbureaus naast elkaar in een straatje
Samenwerken, hoe dan?
Wij, allemaal jonge enthousiaste ambitieuze mensen werkten elke dag keihard aan onze commerciële doelen. De één gespecialiseerd in klantcontact functies, de ander in logistieke medewerkers en de derde vooral in horecapersoneel. Je zou denken dat het delen van opdrachten, samenwerken een slimme zet zou zijn, toch? Niets was minder waar. Wij waren immers ‘concurrenten’. Samen optrekken in projecten, het lijkt heel leuk maar eigenlijk werd er niet eens goedemorgen tegen elkaar gezegd, laat staan dat ik de vacature van mijn klant zou ‘delen’ met mijn buurman. Nu 15 jaar later snap ik dit nog steeds niet, sterker nog het was één van mijn redenen om te stoppen met het werken in de uitzendbranche. Ik trok het niet meer, die eeuwige strijd om de klant.
blockquotes
Schoenmaker hou je bij je leest: kies een niche!
Specialiseer jezelf en deel de ‘andere’ opdrachten met een specialist
Zou het mooi zijn wanneer er minder of zelfs geen onderlinge strijd zou zijn? Je bent gespecialiseerd in het leveren van zorgpersoneel, dan klinkt het toch logisch om de vacature voor magazijn medewerker te delen met een partner die dáár alles over weet. Ik merk dat de wereld aan het veranderen is, mensen worden wakker. Je kunt veel efficiënter werken wanneer je als bureau kiest voor een niche en de ander het zijne gunt. Maar samenwerken, dat blijft een hele hoge drempel.
blockquotes
Samenwerken zonder vertrouwen, zonder dat je elkaar kent, dát werkt niet.

Wij van Ikbenbeschikbaar stimuleren onderlinge samenwerking. Maar samenwerken zonder vertrouwen, zonder dat je elkaar kent, dát werkt niet. Daarom brengen wij branchegenoten samen voor kennisoverdracht. We organiseren kennissessies over relevante onderwerpen. Webinars en workshops over praktische zaken die wij in ons werk tegenkomen, vakinhoudelijke verdieping. Waarom doen we datTijdens onze events ontmoet je collega’s, branchegenoten. Wanneer je nieuwe mensen leert kennen en deze aardig vindt groeit vertrouwen en ontstaat een basis voor samenwerking.

Sluit eens aan bij onze gratis events en leer en passant nieuwe mensen, collega’s kennen. De volgende keer wanneer jij een vacature hebt die jij niet in kunt vullen omdat jij geen expert bent op dat gebied wandel je gewoon bij je buurman naar binnen en pak je de opdracht samen op want wie kan delen kan vermenigvuldigen. 

blockquotes
Beter 50% van iets dan 100% van niets

Ikbenbeschikbaar.nl & ZijZijnBeschikbaar.nl

Wij zijn een platform waar werkzoekenden en werkgevers elkaar kunnen vinden via jou. Jij bent intermediair. Onze dienstverlening bestaat uit een aantal onderwerpen die samen zorgen voor integrale ondersteuning van jouw diensten. Wij zijn: vernieuwend, toegankelijk maar vooral heel persoonlijk. Wij werken vanuit onze kijk op de talenten van mensen, de werkzoekenden.

CV-Database / Inkoop ondersteuning

Als intermediair kun je via een abonnement systeem gebruik maken van onze database met kandidaten die beschikbaar zijn voor werk. Wanneer werkzoekenden zichzelf online inschrijven voor werk op de website weten zij dat ze benaderd kunnen worden voor tijdelijke jobs, ideale kandidaten dus voor uitzendbureaus en detacheerders. Met 1 druk op de knop kunnen zij eenvoudig hun cv uploaden. Geen vacaturebank maar een CV-bank. Een plek waar je regionaal en landelijk nieuwe medewerkers kunt werven voor jouw klanten.

Etalage Verkoopondersteuning

Via ons portaal Zijzijnbeschikbaar -de lancering is gepland op 19 april- zien inlenende bedrijven welke vakspecialisten binnen hun branche in de regio beschikbaar zijn voor werk. Hier kunnen werkgevers nieuwe medewerkers werven via jou als intermediair. Een soort etalage met beschikbare kandidaten. In één oogopslag zien werkgevers relevante informatie over jouw kandidaat en kunnen zij met 1 druk op de knop rechtstreeks een e-mail sturen of bellen en direct met jou in gesprek gaan. Laagdrempelige prospectbenadering, volkomen effortless.

Kennisdeling

Webinars en workshops organiseren voor onze abonnees zodat zij up-to-date zijn over de laatste ontwikkelingen binnen onze branche. Een plek waar zij niet alleen kennis vergaren maar ook nieuwe mensen, collega’s leren kennen.

 

Samenwerken

Samenwerking en synergie realiseren is één van onze belangrijkste doelen, waarom?  Samen bereik je meer dan alleen. Wanneer je goede afspraken maakt met elkaar en alles soepel loopt werk je samen effectiever en efficiënter dan alleen. Denk aan samenwerkingsprojecten, tenders. Maar bijvoorbeeld ook een gezamenlijke aanwezigheid op beurzen. Veel kleinere bureaus maken samen één grote organisatie.