De Airbnb van de uitzendbranche

Jouw online cv-database, en meer.

Een online cv-database, bestaat dat niet al? Ja, maar anders. Ikbenbeschikbaar.nl is een nieuw platform waar werkzoekenden en uitzendbureaus of intermediairs elkaar vinden. Zonder tussenkomst van een derde partij. De focus ligt bij ikbenbeschikbaar.nl op de kandidaat, persoonlijke aandacht, verbinding en samenwerking. Prachtig idee, als je het bedenkt. Hoe dat ging lees je hier onder.

Alles bij één loket

De missie van ikbenbeschikbaar.nl is ambitieus. Als cv-database de Airbnb van de uitzendwereld worden is niet niets. Maar dat is wel precies waar we naartoe werken. Het faciliteren van de match tussen vacature en kandidaat door samenwerking. Op een manier die voor zowel kandidaat als intermediair efficiënt en effectief is.

Online inschrijven bij uitzendbureaus kan overal. Wat is er dan anders bij ikbenbeschikbaar.nl? Werkzoekenden schrijven zich binnen twee minuten in voor werk en zijn zichtbaar voor tientallen regionale uitzendbureaus. Niet meer overal naar binnen om hetzelfde verhaal te doen dus, maar één keer online inschrijven.

Als intermediair heb je binnen 5 minuten toegang tot honderden geschikte kandidaten in deze online cv-database. Handmatig gecontroleerd, beschikbaar en open voor uitzendwerk. Kandidaten zoeken was nog nooit zo makkelijk.

Wat maakt het verschil?

Ikbenbeschikbaar.nl werkt met regionale uitzendbureaus, die echt een verschil maken. Waar je als werkzoekende goed en op een persoonlijke manier geholpen wordt. Intermediairs die mogelijkheden in plaats van belemmeringen zien. Dat toetst ikbenbeschikbaar.nl persoonlijk.

Ikbenbeschikbaar.nl powered by FYFF is een community. Je volgt er (online) kennis sessies en ontmoet je concullega’s. Dat maakt samenwerken makkelijker. Banenbeurzen, als het straks weer mag, met een ikbenbeschikbaar.nl plein. Alle aangesloten regionale uitzendbureaus samen om jou, als werkzoekende, aan jouw nieuwe baan te helpen.

Dat is het verschil. Maar, wat betekent dat powered by FYFF dan?

Samen sta je sterk!

Het begon met FYFF, dat staat voor Find Your Flex Force. We spraken Anasha van Tooren, zij draait al sinds 2006 in de uitzendbranche mee. Ken je het beeld van de straat waar alle uitzendbureaus gevestigd zijn? Elke stad heeft er één. Als kandidaat doe je overal hetzelfde verhaal. Deze uitzendbureaus werken niet samen. Sterker nog, er is een stevige concurrentiestrijd. Zelfs een “Goedemorgen” komt maar sporadisch voor.

“Dat was een vreemde situatie voor mij, want je bedenkt dat dat anders en veel efficiënter kan.” vertelt Anasha. Toen zij vorig jaar Ron Stoorvogel ontmoette, kwam zijn idee FYFF ter sprake. Waarom zou je een opdracht die je zelf niet kunt invullen, of een kandidaat die je niet kunt plaatsen, niet delen in een groep intermediairs? Samen een opdracht invullen of kandidaat plaatsen, is beter dan het alleen niet kunnen. Toch?

Die match was snel gemaakt. Het idee voor ikbenbeschikbaar.nl volgde snel. Eén grote etalage van werkzoekenden voor tientallen regionale uitzendbureaus. Online inschrijven bij uitzendbureaus, met als toegevoegde waarde dat je niet overal hetzelfde verhaal hoeft te doen als werkzoekende, maar jouw CV vindbaar is voor de aangesloten uitzendbureaus. Als intercedent of recruiter kandidaten zoeken wordt snel een match maken tussen de geschikte kandidaat en jouw vacature.

Intussen bestaat het team van ikbenbeschikbaar.nl powered by FYFF uit vijf mensen. Elk van hen ondernemer en zijn of haar expertise binnen het team. Hierdoor begrijpen we waar je als ondernemer in de uitzendbranche tegenaan loopt. Dat merk je.

De markt en de toekomst van flexibel werken

Het aantal ontslagen medewerkers lijkt momenteel nog mee te vallen. Bedrijven krijgen steun en daardoor is de impact voor werknemers nog niet helemaal duidelijk. Naar verwachting zijn er binnen nu en een jaar veel mensen die hun baan kwijtraken. Er ontstaat een grote groep werkzoekenden.

Bedrijven willen beter opgewassen zijn tegen een scenario als waar we nu middenin zitten. Dat betekent effectief minder vaste dienstverbanden en een grotere flexibele schil. Er zal meer thuis gewerkt worden waar dat mogelijk is. Zoals je nu al ziet, schakelt alles snel naar online. Waar dat kan uiteraard. Ikbenbeschikbaar.nl is daarop voorbereid.

Zoek jij werk of ken je iemand die een baan zoekt? Stop met zoeken… Schrijf je in op ikbenbeschikbaar.nl en word gevonden.

Lees onze tips over werk vinden, solliciteren en meer op onze Social Media kanalen:

https://www.linkedin.com/company/ikbenbeschikbaar-nl/
https://www.facebook.com/ikbenbeschikbaar.nl
https://www.instagram.com/ikbenbeschikbaar.nl/